التهاب پلک چشم یا بلفاریت یک نوع التهاب شایع چشمی است و با نام بیماری حاشیه پلک نیز شناخته میشود، زیرا فقط لبههای پلک را درگیر میکند. علت بلفاریت چشم متنوع است و به چندین عامل بستگی دارد. این بیماری معمولا هر دو چشم را درگیر میکند و اگرچه دردناک است اما در بیشتر موارد مسری نیست و خطر نابینایی فرد را تهدید نمیکند.
در بلفاریت عفونی،باکتری ها،ویروس ها،یا قارچ ها می توانند عامل عفونت باشند.
اما دربلفاریت غیر عفونی،عواملی مانند آلرژی ها،استفاده از آرایش های ناسالم،محصولات بی کیفیت می توانند عامل التهاب شوند.
• در صورتی که ابزاراکستنشن مژه آلوده باشند یا مشکل مژه کارباشد ،عفونت طی 48ساعت پس از اکستنشن مژه بروز پیدا می کند.
در صورت بلفاریت عفونی،پزشک ممکن است داروهای ضد باکنری را تجویز کند.همچنین،استفاده از آب گرم برای تمیز کردن محدوده چشم می تواند به تسکین علائم کمک کند.
در صورت بلفاریت غیر عفونی، پزشک ممکن است توصیه هایی مانند اجتناب از آرایش های ناسالم را به شما بدهد.
هنگام اکستنشن،یکی ازآلوده ترین وسایل، براش مژه و چسبهای تری ام می باشند.
«توصیه میشود در زمان اکستنشن هر بار از یک براش مژه استفاده شود و بهتر است براش در محفظه در پوشیده باشد و چسب تری ام هم در جا چسبی با محفظه در بسته باشد.»
دمودکس نوعی موجود میکروسکوپی هشت پاست که محل زندگی آن غدد چربی و فولیکول مو است. انگل دمودکس در بعضی افراد بیشتر و در بعضی افراد کمترمی باشد و ارتباطی با تمیزی شخص ندارد. اصولاً وقتی غده های چربی فعال باشند، میزان تجمع انگلها شدت می یابد و بیشتر می شود. شست و شوی روزانه و مستمر چشم میتوان تا حدودی باعث پیشگیری یا کاستن شدت این بیماری می گردد و در صورت تداوم،مراجعه به پزشک و مصرف داروهای تجویزی توصیه می شود.
انگل دمودکس بیشتر هنگام ترمیم اکستنشن نمایان می شود.
به همین علت توصیه می شود کاشت مجدد بجای ترمیم اکستنشن انجام گردد.
تمام کلینسر هایی که روغنی هستند می توانند مژه های مصنوعی را خراب کرده و عمر آنها را کوتاه کنند.علاوه بر این چربی ها غذای اصلی دمودکس ها محسوب می شوند و به رشد آنها کمک می کنند.
این دو دلیل کافیست تا کلینسر ضد دمودکس مایلمینیشن را امتحان کنید.این کلینسر کاملاً مژه های شما را تمیز کرده و به آنها آسیب نمی زند،کار اصلی آن چربی زدایی انجام میدهد و تار مو را آماده می کند برای اتصال بهتر.
مشخصات:
هر زمان که احساس کردید مژه های شما آلوده است،آنها را با آب گرم خیس کنید و سپس با مقدار کمی از فوم مایلینیشن را به وسیله نوگ انگشتان یا براش کلینزر روی مژه ها ماساژ دهید.حرکت دست شما باید از بالا به پایین باشد در غیر اینصورت به مژه های خود آسیب می زنید.پس از اتمام،مژه های خود را با آب گرم بشویید و سپس با آب خنک آبکشی کنید.
بهتر است مژه ها را رها نکنید تا خودشان خشک شوند.تارهای مژه های مصنوعی متراکم تر از مژه های طبیعی خودتان هستند و دیرتر خشک می شوند.این موضوع به دمودکس ها فرصت می دهد تا از رطوبت محیط بهره برده و جمعیت خود را زیاد کنند.
حساسیت یا آلرژی،واکنش بدن به ماده ای بی خطر است که سیستم ایمنی بدن آن را یک عامل بیگانه و مضرتشخیص می دهد. به عنوان مثال، تماس با ماده ای مانند گرده،ممکن است باعث بر انگیختن واکنش سیستم ایمنی شود
آلرژی های مربوط به اکستنشن مژه حتماً اینطورنیستند که با عفونت چشم نمایان شود.گاهی اوقات ممکن است با سرفه، آبریزش و یا اگزما خودشان را نشان دهند.همچنین این امکان وجود دارد که گیرنده خدمات کاشت آلرژی فصلی داشته باشد و هنگام کاشت مژه آلرژی با شدت بیشتری نمایان گردد و به صورت نا خودآگاه آنرا به کاشت مژه مرتبط دانند
جهت اطمینان از اینکه آیا «مشتری خدمات اکستنشن»آلرژی و حساسیت خاصی دارند یا نه،بهتر است با پرسیدن این سؤال که«آیا به لوازم آرایشی خاصی در اطراف چشم حساسیت دارید یا نه»و سؤالاتی از این قبیل،در صورت دریافت پاسخ مثبت،قبل از هر اقدامی،تست حساسیت گرفته شود.
زخم قرنیه همان طور که از نامش پیداست یک خراشیدگی باز است که روی قرنیه چشم ایجاد می شود.قرنیه لایه شفاف و نازکی است که روی عنبیه قرار دارد و قسمت رنگی چشم را نشان می دهد.لازم است بدانیم،هرگونه خراشیدگی،آسیب دیدگی وعفونت می تواند در ایجاد عارضه زخم چشم مؤثر باشد.
«زخم قرنیه علاوه بر قرمزی چشم،درد هم دارد.»
«در زمان اکستنشن مژه،زخم قرنیه می تواند به دلیل گاز چسب پیش آید . یکی از مهم ترین دلایل آن باز شدن چشم مشتری حین انجام اکستنشن مژه است.در صورتی که چشم فرد دریافت کننده خدمات در طول انجام کار،کاملاً بسته باشد این اتفاق رخ نخواهد داد،لذا مژه کار حتماً باید نسبت به بسته بودن کامل چشم مشتری خود اطمینان حاصل نماید و در صورتی که به هر دلیل مشتری امکان بسته نگه داشتن چشم خود را ندارد،از راهکارهای مناسب جهت این کار استفاده نماید.»
استفاده ازقطره های آنتی بیوتیک یکی از راههای درمان این بیماری می باشد که افراد با مراجعه به پزشک و تشخیص دقیق،قطره های درمانی لازم را دریافت می نمایند.
همچنین به اشتباه برخی افراد از قطره نفازولین هنگام بروز قرنیه استفاده می کنند که این موضوع باعث التهاب و درد بیشتر می شود.